Logg inn
 

Innlogging for registrerte brukere

Registrer ny bruker Glemt passord?
 
 
 
 
 

Aktuelt

 

Stiklingsformering av lavendel

Mange drømmer om mengder av frodig, duftende lavendel i hagen. Da er det lurt å vite at det er enkelt å ta stiklinger! Juli og august er et godt tidspunkt for å sette i gang.

Slik går du frem:

- Knip av nye, friske skudd på morplanten (ca. 4-5 cm lange). Pass på at du bruker ekte lavendel (Lavandula angustifolia). Det finnes mange andre fine sorter i handelen, men disse er ikke ment for overvintring i norsk klima.

- Stikk skuddene ned i en potte/kasse med sandblandet jord. Stiklingene kan stå relativt tett. Ikke tilfør gjødsel; stiklinger setter lettere røtter i næringsfattig jord!

- Det er viktig at jorden er jevnt fuktig slik at stiklingene ikke tørker ut, men de skal heller ikke drukne! Det enkleste er å vanne godt og deretter dekke potten/kassen med hvit plast. På denne måten vil du få høy luftfuktighet, noe stiklingene liker, og du vil heller ikke trenge å vanne så veldig ofte.

- Etter 2-3 uker vil stiklingene normalt ha dannet gode røtter. Nå kan du plante de om i større potter eller ut på voksestedet.

- For å få god forgreining bør du nå klippe toppen av de små plantene.

 

Har du glemt ditt passord?

Du vil motta en epost med dine brukerdetaljer etter du har fylt ut din registrerte epost.